De gids naar het luisteren!
De gids naar het luisteren! Wat het verschil uitmaakt tussen een ouwehoer en een goede conversationalist is de mogelijkheid om een goede luisteraar te zijn!

Wat het verschil uitmaakt tussen een ouwehoer en een goede conversationalist is de mogelijkheid om een goede luisteraar te zijn!

Dit is een vaardigheid dat weinig mensen hebben, maar die iedereen waardeert. Vrouwen zijn er gek op, dus lees mee.

Hier zijn wat tips om een betere luisteraar te worden.

We weten allemaal dat vrouwen willen dat een man luistert. Een man die luistert naar wat ze zeggen, denken, voelen over alles wat gebeurt in hun leven.. Dit lijkt een gemakkelijke doelstelling, gezien luisteren een passieve vaardigheid is. Toch?

Maar nee, ik dacht dat ik het goed voor mekaar had. Nu denk ik terug naar de tijd toen ik en mijn vriendin uit elkaar gingen, twee vriendinnen geleden. Ze zei me dat ik nooit naar haar luisterde.

Hoe kon dit zijn?? Ze belde de hele tijd, en dan praatte we voor een poosje. Er was een grondig probleem met mijn luisterskills. Ik zal de zaak wat toelichten.

Zit je wel eens aan de telefoon, maar je heb je gedachten er niet bij? Dat geeft aan dat je eigenlijk liever ergens anders bent!! Je geeft er niets om wat ze denkt of zegt aan de telefoon of in gesprek. Daarbij kwam het er boven op dat wat ze zei in de meeste gevallen ook nog niets eens waar is.

Wanneer vrouwen spreken, verwachten ze een reactie. Zij willen een beetje input om te zien dat we luisteren, of om te zien dat we slim zijn en een mening hebben. Een voorbeeld van duidelijk communiceren :)

Mannen:
“Nederlands elftal gaat weer lekker!” Mijn reactie: “Zeker! Sneijder is een held!”

Zie de instemming, en de input achteraf. Nu beschrijf ik de correcte vorm bij vrouwen.

Vrouwen:
“Ik ben zo moe vandaag. Mijn ouders zaten te vertellen gisteravond, en ik bla bla bla bla bla bla nieuwe schoenen bla bla nagels bla bla. Ik denk dat ik het juiste heb gedaan.”

Mijn reactie: "...ja”

Zie hoe ik nergens om heb gereageerd, gewoon de onzin uit haar lippen heb laten schieten en het mee eens zijn achteraf. Dit alleen zal niet genoeg zijn voor de situatie!!

Hoewel je niets geeft om wat ze zegt, het moet lijken alsof dat wel zo is. En dat moet lijken is fout!!

Of je zegt ik bel je zo terug of je gebruikt deze punten om de belangrijkheid in het gesprek aan te geven.

1. Kijk altijd in haar ogen. 
Dit is een goed ding om te doen in iedere situatie. Als ze weg kijkt voor een seconde, voel je vrij om naar welk lichaamsdeel dan ook te kijken, maar kijk naar de ogen als ze je weer aankijkt. Dit is geen staar waar we het over hebben. Wees gewoon relaxed. Je kan over iets anders nadenken als dat voorkomt dat je oren gaan bloeden. Wat ook belangrijk is, is een kleine glimlach, of een grijns te behouden, alsof je het eens bent of het leuk vind wat ze zegt.

2. Knik als ze pauzeert.
Of zeg “ja”. Als ze lacht, lach dan met haar mee. Het doet pijn om te lang een glimlach te faken, maar als je nooit lacht dan ben je niet aantrekkelijk. Weinig mannen hebben dit overmeesterd, wat jou een geweldige voorsprong geeft wanneer je dit doet.

Het is heel simpel, maar heel veel mannen vergeten dit en de effecten zijn duidelijk zichtbaar.

Een van de eerste dingen die een vrouw noemt wanneer ze jou omschrijft bij haar vriendinnen “Oh en hij is zo’n geweldige luisteraar.”

Breng deze simpele twee punten in praktijk, maar zorg er wel voor dat je aan het daten bent en seksuele dingen aan het doen bent!! Zorg er voor dat je niet een “vriend” bent van haar, want dit zal je dan alleen maar verder de Friend-Zone inleiden. Dit is een krachtig stuk gereedschap om meer van haar te weten te komen. Geniet ervan, gebruik het en doe je voordeel op.

Categorie: Danny, Luisteren